De beste content creator tools: software en hardware

Iedereen die online wil ondernemen komt in aanraking met content creatie. In deze post deel ik mijn favoriete content creator tools op het gebied van software zoals een edit programma en hardware zoals een goede camera đź‘‡đźŹĽ

Software

1. Canva
De beste online tool voor het maken van digitale content voor alle platformen, van Instagram tot LinkedIn. Zelf gebruik ik de PRO versie, deze is het meer dan waard. De website is erg gebruiksvriendelijk maar biedt tegelijkertijd erg veel opties. 


2. Final Cut Pro X
Heel fijn edit programma voor het editen van YouTube video's, TikToks en Reels. Je hebt het programma snel onder de knie en kan er veel kanten mee op. Tip: je kan hier een pakket kopen om geld te besparen.

Hardware

1. Canon DSLR camera 
I'm just gonna say it: voor sommige content werkt iPhone kwaliteit beter dan mega high quality DSLR camera content. Waarom? Zeker op platformen als TikTok komt content authentieker over als het gewoon vanaf je telefoon gefilmd is. Maar... een camera heeft ook veel voordelen. Wanneer je professionele beelden wil maken voor je website of webshop dan kan een camera niet ontbreken. Ook heb je met een camera vaak meer mogelijkheden dan met je telefoon. Wil je ook YouTube content gaan maken? Dan is een camera helemaal een must. Van deze investering zal je geen spijt krijgen! Ik heb veel andere camera merken geprobeerd, maar Canon vind ik persoonlijk de allerbeste op de markt. 

2. Statief
Zelf gebruik ik graag een statief dat zowel met camera en telefoon gebruikt kan worden. Deze is perfect en ook nog is geheel in style.

3. Microfoon voor DSLR camera
Makkelijk te monteren en deze kan je niet vergeten aan te zetten! Plug & go. Maakt het geluid van je content stukken beter. Vooral een musthave voor YouTube video's.

3. Microfoon voor iPhone
Wanneer je video content wil maken op TikTok of Instagram Reels is een microfoon voor je telefoon een must. Deze gaat perfect samen met je iPhone en heeft een handig opzetstukje. 

Gemaakt met