Dec 27

3x nuttige taken van de Minor Entrepreneurship + waarom dit waardevol is voor jouw business

Naast het ondernemen heb ik ook een voltijd studie gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam, wat ik niet altijd geweldig vond... tot ik de kans kreeg om mijn keuzeruimte in te vullen met 'Entrepreneurship', let's go!
Na de course introductie en het vormen van een groepje, werden we meteen aan het werk gezet. Dit zijn een aantal waardevolle stappen waar jij mee kan beginnen 👇🏼

1. Ga op zoek naar een probleem
Wil je graag een eigen business beginnen maar heb je nog geen idee hoe? Dan is dit een hele goede tip. Door een probleem te detecteren, kan je daarna op zoek gaan naar een oplossing. De oplossing = jouw product of service. Mensen betalen namelijk graag voor een oplossing van hun probleem. Heb je al een business idee? Top! Ga dan snel naar het volgende punt. 

2. Breng je ideale klant in beeld 
Breng niet alleen je doelgroep in kaart, maar denk ook aan jouw ideale klant. Omschrijf zijn/haar interesses, bedenk welk budget ze te besteden hebben, etc. Zo kan je bij beslissingen nagaan of dit waardevol zal zijn voor je klanten. Probeer met het definiĂ«ren van je doelgroep en ideale klant zo specifiek mogelijk te zijn. Heb je hier een handig overzicht voor nodig? Check punt 3. 

3. Lean Canvas
Een Lean Canvas is jouw business plan op 1 pagina. Deze is geĂŻnspireerd op de Business Model Canvas, maar aangepast voor beginnende entrepreneurs en startups. Het zet je aan tot nadenken over belangrijke zaken met betrekking tot je bedrijf en kan je helpen kwaliteiten (of problemen) in kaart te brengen.
Gemaakt met